Sinds 2006 is Rihanna niet meer weg te denken uit de hitlijsten wereldwijd. In dat jaar bracht ze haar debuutsingle Pon de Replay uit van haar debuutalbum Music of the Sun. Dit album scoorde aardig, maar een echte wereldster werd Rihanna met haar tweede album “A Girl Like Me” met singles als “SOS” en “A Girl Like Me”. Het succes is sindsdien niet meer gestopt, ook haar volgende albums, “Good Girl Gone Bad” (2007), “Rated R” (2009), “Loud” (2010), “Talk That Talk” (2011) en Unapologetic (2012) waren allemaal een groot succes, net als de singles die werden uitgebracht. Een lijst uitbrengen van de beste 25 singles van Rihanna is dan ook totaal geen probleem:

25. Te Amo (2010)


“Te Amo” is een lied over liefde en verlangen, maar ook over verwarring en afwijzing. De songtekst vertelt het verhaal van een vrouw die verliefd wordt op een andere vrouw, maar die liefde wordt niet beantwoord. Rihanna’s gepassioneerde vocalen geven het nummer een emotionele diepte, en de Latijnse invloeden in de muziek voegen een exotisch tintje toe.

24. Shut Up and Drive (2007)

Rihanna - Shut Up And Drive

Een energiek en opzwepend nummer, “Shut Up and Drive” is een perfecte mix van rock en pop. De songtekst, vol auto-metaforen, gaat over zelfvertrouwen en verleiding. Het is een van Rihanna’s meest speelse en leuke nummers.

23. Pour It Up (2012)

Rihanna - Pour It Up (Explicit)

Dit nummer is een ode aan onafhankelijkheid en financiële vrijheid. Rihanna viert haar succes en rijkdom in “Pour It Up”, en de trap-beats en haar zelfverzekerde vocalen maken het een krachtig anthem.

22. Birthday Cake (2011)

Rihanna - Birthday Cake (feat. Chris Brown)

Met zijn provocerende tekst en aanstekelijke beat is “Birthday Cake” een van Rihanna’s meest gewaagde nummers. Het nummer is zowel speels als sensueel, en toont Rihanna’s vermogen om grenzen te verleggen.

21. Take Care (2011)

Drake - Take Care ft. Rihanna

In samenwerking met rapper Drake, is “Take Care” een emotioneel nummer over liefde en zorgzaamheid. De songtekst gaat over het herstellen van een gebroken hart en het vinden van troost bij elkaar.

20. Loveeeeeee Song (2012)


Dit nummer, met zijn rustige en relaxte vibe, gaat over verlangen en intimiteit. Rihanna’s zachte vocalen, gecombineerd met de raps van Future, maken het een unieke en gedenkwaardige track.

19. Pon De Replay (2005)

Rihanna - Pon de Replay (Internet Version)

“Pon De Replay” is het nummer waarmee Rihanna haar debuut maakte. Met zijn Caribische invloeden en dansbare beat, introduceerde het nummer Rihanna als een frisse en opwindende nieuwe stem in de popmuziek.

18. Don’t Stop The Music (2007)

Rihanna - Don't Stop The Music

Dit nummer is een viering van muziek en dans. Met zijn aanstekelijke melodie en sample van Michael Jackson’s “Wanna Be Startin’ Somethin'”, is “Don’t Stop The Music” een onweerstaanbare dansvloerhit.

17. Where Have You Been (2011)

Rihanna - Where Have You Been

Met zijn opzwepende beat en gepassioneerde vocalen, gaat “Where Have You Been” over het eindeloze zoeken naar liefde. De songtekst, gecombineerd met de krachtige productie, maakt het een van Rihanna’s meest dynamische nummers.

16. SOS (2006)

Rihanna - SOS (Official Music Video)

“SOS” is een noodkreet voor liefde. Het nummer, dat een sample bevat van Soft Cell’s “Tainted Love”, is een perfecte mix van nostalgie en moderne pop.

15. What’s My Name (2010)


In dit nummer, dat een samenwerking is met rapper Drake, verkent Rihanna de dynamiek van een nieuwe relatie. De songtekst is zowel speels als intiem, en de melodie is onweerstaanbaar.

14. We Found Love (2011)

Rihanna - We Found Love ft. Calvin Harris

Dit nummer, geproduceerd door Calvin Harris, is een elektronische danshit die gaat over het vinden van liefde op onverwachte plaatsen. De muziekvideo, die het verhaal vertelt van een tumultueuze relatie, voegt nog een extra laag toe aan het nummer.

13. Rude Boy (2010)

Rihanna - Rude Boy

“Rude Boy” is een uitnodiging voor een liefdesavontuur. Met zijn Caribische invloeden en directe tekst, is het nummer zowel verleidelijk als uitdagend.

12. Love the Way You Lie, Pt. II


Dit is Rihanna’s antwoord op Eminem’s “Love the Way You Lie”. Het nummer gaat over de complexiteit van een liefdesrelatie, en Rihanna’s emotionele vertolking geeft het een diepe resonantie.

11. S&M


“S&M” is een viering van zelfexpressie en seksuele bevrijding. Met zijn gewaagde tekst en aanstekelijke beat, daagt het nummer conventies uit en viert het individualiteit.

10. Man down (2010)

Rihanna - Man Down

“Man Down” is een reggae-geïnspireerd nummer dat een donker verhaal vertelt van spijt en vergelding. Rihanna’s Caribische roots komen naar voren in dit nummer, en haar vertolking is zowel krachtig als emotioneel.

9. Only Girl In The World (2010)

Rihanna - Only Girl (In The World)

Dit nummer, met zijn levendige beat en krachtige vocalen, is een viering van liefde en verlangen. Rihanna’s verzoek om als de enige vrouw in de wereld behandeld te worden, is zowel zelfverzekerd als romantisch.

8. Take a Bow (2008)

Rihanna - Take A Bow

Dit nummer gaat over het einde van een relatie en het herkennen van oneerlijkheid. Rihanna’s kalme en beheerste vocalen contrasteren mooi met de scherpe tekst, waardoor het een krachtig afscheidslied is.

7. Diamonds (2012)

Rihanna - Diamonds

“Diamonds” is een anthem van zelfliefde en veerkracht. Met zijn glinsterende melodie en inspirerende tekst is het een viering van innerlijke kracht en schoonheid.

6. Disturbia (2007)

Rihanna - Disturbia

Met zijn aanstekelijke beat en griezelige thema is “Disturbia” een perfect nummer voor de dansvloer. Het nummer verkent thema’s van angst en paranoia, verpakt in een catchy popmelodie.

5. Stay (2012)

Rihanna - Stay ft. Mikky Ekko

Een tedere ballade over verlangen en kwetsbaarheid, “Stay” toont een zachtere kant van Rihanna. Haar emotionele vertolking, samen met de eenvoudige pianobegeleiding, maakt dit nummer tot een van haar meest ontroerende.

4. Russian Roulette (2009)

Rihanna - Russian Roulette

Dit nummer, met zijn donkere en dreigende melodie, gaat over het nemen van risico’s in het leven en in relaties. De metafoor van het Russische roulette-spel geeft het nummer een intense en dramatische flair.

3. Love the Way You Lie (2010)

Eminem - Love The Way You Lie ft. Rihanna

In samenwerking met rapper Eminem, verkent “Love the Way You Lie” de complexiteit van een tumultueuze relatie. De songtekst is rauw en eerlijk, en Rihanna’s refrein voegt een emotionele diepte toe die het nummer onvergetelijk maakt.

2. Unfaithful (2006)

Rihanna - Unfaithful (Official Music Video)

Dit emotionele ballad gaat over schuldgevoelens en spijt in een relatie. Rihanna’s krachtige vocalen brengen de pijn en het conflict van het personage overtuigend over, waardoor het een van haar meest aangrijpende nummers is.

1. Umbrella (2007)

Rihanna - Umbrella (Orange Version) (Official Music Video) ft. JAY-Z

“Umbrella” is ongetwijfeld een van Rihanna’s meest herkenbare nummers. Met de onvergetelijke hook “ella, ella, eh, eh, eh” en haar samenwerking met Jay-Z, werd dit nummer een wereldwijde hit en vestigde Rihanna’s status als een popicoon. Het nummer spreekt over loyaliteit en bescherming in een relatie, en de regenachtige metafoor is zowel pakkend als betekenisvol.
Rihanna’s muzikale reis heeft haar van popprinses tot wereldwijd icoon gebracht. Elk van deze nummers toont haar evolutie als artiest en

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023