De Engelse rockband Supertramp werd in 1970 in Londen opgericht. Gekenmerkt door de individuele songwriting van oprichters Roger Hodgson (zang, keyboards en gitaren) en Rick Davies (zang en keyboards), onderscheiden ze zich door het mengen van progressieve rock- en popstijlen evenals voor een geluid dat zwaar leunde op de elektrische piano van Wurlitzer. De samenstelling van de groep veranderde tijdens hun carrière talloze keren, waarbij Davies het enige consistente lid was door de decennia heen. Andere oude leden waren bassist Dougie Thomson, drummer Bob Siebenberg en saxofonist John Helliwell.

De band was aanvankelijk een volwaardige prog-rockgroep, maar vanaf hun derde album Crime of the Century (1974) begonnen ze te evolueren naar een meer pop-georiënteerd geluid. Ze bereikten hun commerciële hoogtepunt met Breakfast in America uit 1979, dat de internationale top 10 singles “The Logical Song”, “Breakfast in America”, “Goodbye Stranger” en “Take the Long Way Home” opleverde. Hun andere top 40 hits waren “Dreamer” (1974), “Give a Little Bit”, (1977) en “It’s Raining Again” (1982). In 1983 verliet Hodgson de groep om een ​​solocarrière te beginnen. Davies nam het over als de enige leider van de band tot 1988.

12. Bloody Well Right

11. It’s raining Again

10. Hide in your shell

9. Goodbye Stranger

8. Crime of the Century

7. Breakfast in America

6. Give a little bit

5. Take the long way home

4. Dreamer

3. The Logical Song

https://www.youtube.com/watch?v=J_NGulTmh88

2. Fool’s Overture

https://www.youtube.com/watch?v=9NxgmmaNAbQ

1. School

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023