Spanje, met zijn rijke culturele erfgoed en diverse muzikale tradities, heeft veel getalenteerde en succesvolle artiesten voortgebracht die hun stempel hebben gedrukt op de internationale muziekscene. In dit artikel presenteren we de 10 meest succesvolle Spaanse muziekacts, waarbij we een breed scala aan genres en stijlen verkennen.

Bekijk ook onze lijst van de 25 beste Spaanse liedjes.

Paco de Lucía

Paco de Lucía is een van de meest invloedrijke flamencogitaristen in de geschiedenis. Met zijn baanbrekende technieken en unieke stijl heeft hij de traditionele grenzen van flamenco overschreden en het genre naar nieuwe hoogten gebracht. Hij werkte samen met tal van internationale artiesten en liet een onuitwisbare indruk achter op de muziekwereld.

Julio Iglesias

Julio Iglesias is een van de bestverkopende Spaanse artiesten aller tijden en heeft wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht. Zijn romantische ballades en tijdloze popnummers hebben hem tot een internationale superster gemaakt. Met hits als “Por el Amor de una Mujer” en “To All the Girls I’ve Loved Before” is zijn muziek nog steeds geliefd bij fans over de hele wereld.

Enrique Iglesias

Enrique Iglesias, de zoon van Julio, heeft ook een indrukwekkende carrière opgebouwd in de muziekwereld. Met zijn mix van pop, Latin en dance heeft hij een internationale fanbase opgebouwd en talloze hits gescoord, waaronder “Bailamos,” “Hero” en “Bailando.” Hij wordt vaak geprezen als de “King of Latin Pop.”

Alejandro Sanz

Alejandro Sanz is een succesvolle Spaanse singer-songwriter die internationale faam verwierf met zijn emotionele en eerlijke liedjes. Zijn combinatie van pop, flamenco en Latin invloeden heeft geresulteerd in talloze hits, zoals “Corazón Partío,” “Amiga Mía” en “No Me Compares.” Hij is een van de bestverkopende en meest bekroonde Spaanse artiesten.

Rosalía

Rosalía is een moderne flamenco- en popzangeres die wereldwijde bekendheid heeft verworven met haar innovatieve benadering van traditionele Spaanse muziek. Haar unieke sound, die elementen van flamenco, urban en elektronische muziek combineert, heeft haar tot een internationaal fenomeen gemaakt. Nummers als “Malamente” en “Con Altura” zijn slechts enkele van haar vele hits.

La Oreja de Van Gogh

Deze populaire Spaanse popband, opgericht in 1996, heeft een indrukwekkende reeks hits opgebouwd, zowel in Spanje als in Latijns-Amerika. Met hun aanstekelijke melodieën en pakkende teksten heeft La Oreja de Van Gogh een grote schare fans verzameld. Nummers als “La Playa,” “Rosas” en “20 de Enero” zijn enkele van hun grootste successen.

Los Del Río

Los Del Río is een Spaans duo dat wereldwijd bekendheid verwierf met hun onweerstaanbare danshit “Macarena” in de jaren ’90. Hoewel ze misschien het best bekend staan om dit ene nummer, heeft het duo in Spanje een lange carrière opgebouwd met hun mix van traditionele en moderne muziekstijlen, waaronder flamenco, rumba en pop.

Mecano

Mecano is een van de meest invloedrijke Spaanse popbands uit de jaren ’80 en ’90. Met hun synthpop sound, gecombineerd met slimme en poëtische teksten, hebben ze een blijvende impact gehad op de Spaanse muziekscene. Hits zoals “Hijo de la Luna,” “Mujer Contra Mujer” en “Me Cuesta Tanto Olvidarte” hebben hen tot een icoon van de Spaanse popmuziek gemaakt.

Joaquín Sabina

Joaquín Sabina is een geliefde Spaanse singer-songwriter en dichter, bekend om zijn scherpe en geestige teksten en zijn kenmerkende rauwe stem. Met zijn mix van rock, pop en folk heeft hij een trouwe fanbase opgebouwd en wordt hij vaak geprezen om zijn literaire benadering van songwriting. Zijn nummers “19 Días y 500 Noches,” “Pongamos Que Hablo de Madrid” en “Y Nos Dieron las Diez” behoren tot zijn meest bekende werken.

Estopa

Dit Spaanse broederduo, bestaande uit David en José Muñoz, heeft sinds de late jaren ’90 een unieke muzikale stijl gecreëerd die elementen van flamenco, rumba, rock en pop combineert. Estopa heeft in de loop der jaren een grote schare fans opgebouwd met hun aanstekelijke nummers en energieke live-optredens. Enkele van hun grootste hits zijn “La Raja de Tu Falda,” “Vino Tinto” en “Como Camarón.”

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023