Rusland heeft een rijke en diverse muzikale geschiedenis, met invloedrijke componisten, getalenteerde rockbands en aanstekelijke popartiesten. In dit artikel kijken we naar de 10 belangrijkste muzikale acts uit Rusland.

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

The Best of Tchaikovsky

Tsjaikovski is een van de bekendste en meest invloedrijke Russische componisten. Zijn romantische composities, zoals “Het Zwanenmeer,” “De Notenkraker” en de “Symfonie nr. 5,” hebben een blijvende impact op de klassieke muziekwereld gehad en worden tot op de dag van vandaag wereldwijd uitgevoerd.

Sergej Rachmaninov

Rachmaninoff: Piano Concerto no.2 op.18 - Anna Fedorova - Complete Live Concert - HD

Rachmaninov is een andere iconische Russische componist wiens muziek bekend staat om zijn emotionele diepgang en technische complexiteit. Zijn “Pianoconcert nr. 2” en “Symfonische Dansen” zijn slechts enkele van de vele werken die hem wereldwijde faam hebben bezorgd.

Modest Moessorgski

Mussorgsky: Night on Bald Mountain - Radio Filharmonisch Orkest - Live concert HD

Moessorgski was een innovatieve componist uit de Russische romantische periode, wiens muziek de basis legde voor latere Russische componisten. Zijn meest bekende werken zijn “Een Nacht op de Kale Berg” en “Schilderijen van een Tentoonstelling.”

Kino & Viktor Tsoi

Kino - Summer is ending / Кино - Кончится лето

Viktor Tsoi was de frontman van de invloedrijke Russische rockband Kino. Zijn poëtische teksten en charismatische podiumpresentatie maakten hem tot een icoon van de Russische muziekscene in de jaren ’80 en ’90. Kino’s grootste hits zijn onder andere “Gruppa Krovi,” “Zvezda po Imeni Solntse” en “Peremen!”

t.A.T.u.

t.A.T.u. - All The Things She Said (Official Music Video)

t.A.T.u. is een Russisch popduo bestaande uit Lena Katina en Julia Volkova. Ze werden wereldwijd bekend met hun hit “All the Things She Said” in 2002 en zijn sindsdien een van de meest succesvolle Russische muziekacts. Andere populaire nummers zijn “Not Gonna Get Us” en “All About Us.”

Zemfira

Земфира — Хочешь? (Official Video)

Zemfira is een invloedrijke Russische rockzangeres en songwriter, bekend om haar onderscheidende stem en introspectieve teksten. Sinds haar debuut in de late jaren ’90 heeft ze een indrukwekkende carrière opgebouwd, met hits als “Do Svidaniya,” “Iskala” en “Bespokoynoye.”

Dima Bilan

Dima Bilan - Believe (Russia) 2008 Eurovision Song Contest Winner

Dima Bilan is een succesvolle Russische popzanger die internationale bekendheid verwierf toen hij het Eurovisiesongfestival 2008 won met zijn nummer “Believe.” Zijn aanstekelijke popmelodieën en charismatische podiumpresentatie hebben hem een trouwe fanbase opgeleverd. Enkele van zijn andere hits zijn “Never Let You Go,” “Molnija” en “Na Beregu Neba.”

Mumiy Troll

Мумий Тролль — Дельфины

Mumiy Troll is een populaire Russische rockband die bekendstaat om hun eclectische stijl, die invloeden uit punk, new wave en popmuziek combineert. Sinds de jaren ’80 hebben ze een indrukwekkende carrière opgebouwd, met hits als “Vladivostok 2000,” “Del’finy” en “Utekai.”

Polina Gagarina

Полина Гагарина - Кукушка (OST Битва за Севастополь)

Polina Gagarina is een getalenteerde Russische zangeres en songwriter die zowel pop- als filmliedjes op haar repertoire heeft. Ze vertegenwoordigde Rusland op het Eurovisiesongfestival 2015 met haar nummer “A Million Voices” en eindigde op de tweede plaats. Andere populaire nummers van Gagarina zijn “Kolybel’naya,” “Ya Tebya Ne Proshchu Nikogda” en “Spektakl’ Okonchen.”

Leningrad

Ленинград — Вояж / Leningrad — Voyage

Leningrad is een invloedrijke Russische ska-punkband, bekend om hun energieke live-optredens en provocerende teksten. Opgericht in 1997, hebben ze de Russische muziekscene beïnvloed met hun unieke sound en onconventionele benadering van muziek. Enkele van hun grootste hits zijn “Fish,” “WWW” en “Voyage.”

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023