Italië staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, en muziek is daarop geen uitzondering. In dit artikel zetten we de 10 meest succesvolle Italiaanse muziekacts op een rij, waarbij een breed scala aan genres en stijlen voorbijkomt.

Bekijk ook onze top 25 mooiste Italiaanse liedjes!

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli is een van de bekendste en bestverkopende Italiaanse artiesten ter wereld. Als tenor met een indrukwekkend stembereik heeft hij zowel in de wereld van de opera als in de popmuziek succes gehad. Nummers als “Con te partirò (Time to Say Goodbye)” en “Vivo per lei” behoren tot zijn bekendste werken en hebben hem wereldwijde roem opgeleverd.

Eros Ramazzotti

Eros Ramazzotti is een populaire Italiaanse singer-songwriter, bekend om zijn kenmerkende stem en emotionele liedjes. Zijn mix van pop, rock en ballades heeft hem tot een ster gemaakt, zowel in Italië als in de rest van de wereld. Enkele van zijn grootste hits zijn “Cose della vita,” “Musica è” en “Più bella cosa.”

Laura Pausini

Laura Pausini is een van de meest succesvolle Italiaanse popzangeressen en heeft wereldwijd meer dan 70 miljoen albums verkocht. Haar emotionele ballades en oprechte teksten hebben haar een trouwe fanbase opgeleverd. Nummers als “La Solitudine,” “Strani Amori” en “In assenza di te” behoren tot haar bekendste werken.

Luciano Pavarotti

Luciano Pavarotti was een van de meest geliefde en gerespecteerde operatenoren ter wereld. Zijn indrukwekkende stembereik en charismatische podiumprésence hebben hem tot een icoon van de klassieke muziek gemaakt. Hoewel hij vooral bekend staat om zijn opera-uitvoeringen, heeft Pavarotti ook samengewerkt met pop- en rockartiesten, wat zijn veelzijdigheid aantoont.

Toto Cutugno

Toto Cutugno is een gerenommeerde Italiaanse zanger en songwriter, bekend om zijn aanstekelijke pop- en schlagerliedjes. Hij won het Eurovisie Songfestival 1990 met het nummer “Insieme: 1992” en heeft in zijn carrière talloze hits gescoord, zoals “L’Italiano,” “Serenata” en “Solo noi.”

Zucchero

Adelmo Fornaciari, beter bekend onder zijn artiestennaam Zucchero, is een succesvolle Italiaanse singer-songwriter. Zijn muziek varieert van rock tot blues en pop, en zijn kenmerkende rauwe stem heeft hem een unieke plek in de Italiaanse muziekwereld opgeleverd. Zucchero heeft samengewerkt met internationale artiesten zoals Eric Clapton, Miles Davis en Bono, wat zijn wereldwijde aantrekkingskracht onderstreept. Enkele van zijn grootste hits zijn “Senza una donna,” “Diamante” en “Baila Morena.”

Giorgia

Giorgia is een getalenteerde Italiaanse zangeres en songwriter, bekend om haar krachtige stem en emotionele ballades. Ze heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd sinds haar debuut in de jaren ’90, met hits als “Gocce di memoria,” “E poi” en “Come saprei.” Giorgia blijft een van de meest gerespecteerde en invloedrijke artiesten in de Italiaanse popmuziek.

Vasco Rossi

Vasco Rossi is een van de meest succesvolle Italiaanse rockzangers en wordt vaak beschouwd als de “vader van de Italiaanse rock.” Zijn rauwe stem en provocerende teksten hebben hem een enorme fanbase opgeleverd. Enkele van zijn grootste hits zijn “Albachiara,” “Sally” en “Vita Spericolata.” Vasco Rossi blijft tot op de dag van vandaag een invloedrijke figuur in de Italiaanse muziekscene.

Mina

Mina, ook wel bekend als “de tijgerin van Cremona,” is een legendarische Italiaanse zangeres die in de jaren ’60 en ’70 furore maakte. Haar krachtige stem en emotionele uitvoeringen hebben haar tot een icoon van de Italiaanse muziek gemaakt. Nummers als “Se telefonando,” “Grande grande grande” en “Parole parole” behoren tot haar meest bekende werken.

Jovanotti

Lorenzo Cherubini, beter bekend als Jovanotti, is een succesvolle Italiaanse singer-songwriter en rapper. Zijn muziek varieert van hiphop tot funk en pop, en zijn aanstekelijke melodieën en positieve teksten hebben hem een trouwe fanbase opgeleverd. Enkele van zijn grootste hits zijn “L’Ombelico del Mondo,” “A te” en “Ragazzo fortunato.”

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023