10 Leuke Weetjes Over Lady Gaga


Dat de muziek van Lady Gaga te gek is, dat weet je vast al. Maar er is veel meer leuks te vertellen over deze dame. Hier zijn 10 weetjes over lady Gaga.

Waar komt de naam Lady Gaga vandaan?

De echte naam van Lady Gaga is Stefani Joanne Angelina Germanotta. Haar artiesten naam heeft ze te danken aan een haar producer (en toenmalig vriendje) Rob Fusari. Hij noemde haar “Gaga”omdat hij haar stem en stijl deed denken aan het nummer “Radio Gaga” van Queen. Hij sms’tje dit naar haar, maar zijn autocorrect veranderde radio naar lady. Germanotta vond het geweldig, en zo was de naam “Lady Gaga” geboren.

Ze schreef liedjes voor Britney Spears, New Kids on the Block, Fergie, en The Pussycat Dolls voor ze zelf doorbrak

Voor ze haar eigen liedjes ging zingen schreef ze nummers voor andere grote popartiesten. Toen Akon haar een liedje hoorde zingen, dat ze voor hem had geschreven, overtuigde hij de CEO van Interscope dat Gaga zelf artiest moest worden.

Ze leerde pianospelen op haar 4e

Dat niet alleen, op haar 13e schreef ze al haar eigen liedjes!


Ze heeft minstens 19 tatoeages, maar alleen op de linkerkant van haar lichaam

Ze heeft haar papa beloofd om één kant van haar lichaam ‘schoon’ te houden, vandaar dat alle tatoeages zich aan de linkerkant van haar lijf bevinden.

Lady Gaga kocht ooit voor $1.000 aan pizza’s voor wachtende fans

Lady Gaga was handtekeningen aan het uitdelen in een Best Buy winkel in Hollywood. De wachtrij werd langer en langer en om haar ‘little monsters’ tevreden te houden besloot Gaga voor $1.000 aan pizza’s voor ze te bestellen. “Sending all my little monsters little pizzas for waiting all night for me at best buy,” Tweete ze. “I hope you’re hungry … eat up I love u!”

De beroemde vleesjurk is er nog steeds

Van al haar gekke outfits is de vleesjurk die Gaga droeg op de MTV Video Music Awards van 2010 waarschijnlijk de aller beroemdste. Een jurk gemaakt van rauw vlees. Van het vlees op de jurk is een soort van jerky gemaakt en de jurk is nu te bewonderen in de Rock and Roll Hall of Fame!

Er is een plant vernoemd naar Lady Gaga

De plant “Gaga” is een type varen voor het eerst gekweekt in 2012. De biologen waren gek op het liedje “Born this way” en vonden de plant erg lijken op een jurk die ze ooit droeg.

Ze nam 90 liedjes op voor het album ARTPOP en maar 15 kwamen op het album


We zijn toch wel benieuwd hoe die andere 75 liedjes klinken…

Lady Gaga staat 12 keer in het Guinness record boek

Records die ze onder andere op haar naam heeft gehad zijn: meest gezochte vrouw op google, meest volgers op twitter, en de meest bijzondere: het meest sluikreclame in een muziekvideo, namelijk die van Telephone.

Lady Gaga was te zien in MTV’s Boiling Point voor ze beroemd was

https://www.youtube.com/watch?v=KorxtAQNQVc&feature=related

Ze was ook te zien in de serie The Sopranos

In de 35e aflevering van The Sopranos (The Telltale Moozadell) is een 15 jarige Gaga heel kort, (max 4 seconde), te zien als een klasgenootje van AJ.